Lacul Como, Italia - locul de vazut, revazut, re-revazut...

Sunt destui  oameni care gasesc un loc care sa le placa atat de mult, incat il aleg ca destinatie ani la randul, pe principiul ca astfel merg la sigur. Eu fac parte din cealalta categorie: cred ca sunt prea multe locuri frumoase de vazut pe lumea asta, incat sa te cantonezi intr-un singur loc. Din cele peste 20 tari vizitate pana acum insa, locurile la care nu as spune ,,Nu'' niciodata, chiar in defavoarea unei excursii undeva necunoscut, le pot numara pe degetele de la o mana: Thailanda, in totalitate, Singapore, Peniscola (Spania), Karlovy Vary (Cehia), si mai nou, zona lacului Como, din Italia. (foto 1 & 2)

 Foto 1

 Foto 2
Nu degeaba se spune ca este cel mai frumos dintre toate lacurile italiene: ofera niste privelisti fantastice, asupra satelor colorate (foto 3), a vilelor luxoase (foto 4, 5, 6, 7, 8), si a muntilor!
 Foto 3
 Foto 4

 Foto 5

 Foto 6

 Foto 7

 Foto 8

Punctul de pornire pentru a explora lacul Como este chiar orasul Como: poti porni de aici cu masina de-a lungul satelor care inconjoara lacul, sau poti lua unul din numeroasele  feriboturi, care au oprire in toate satele. Eu am ales varianta cu feribotul, care oricum mi se pare mai buna decat cea cu masina, care te priveaza de privelistile superbe.

Te sfatuiesc sa iti rezervi 2 zile pentru a vizita asezarile din jurul lacului. Eu am stat o zi intreaga, si am vizitat numai doua dintre sate: Tremezzo (foto 9), si Bellagio, despre care toata lumea spune ca este cel mai frumos dintre sate (foto 10). 
Foto 9

 Foto 10

Opreste-te in Tremezzo pentru a vizita minunata Villa Carlota, o vila din secolul al XVIII-lea, cu o imensa gradina botanica, o mica galerie de sculptura, si fa o plimbare prin curte, printre portocali, lamai, si lavanda. (foto 11-18).
 Foto 11

 Foto 12

 Foto 13

 Foto 14

 Foto 15

 Foto 16

 Foto 17

 Foto 18
De la Tremezzo ajungi repede si la Bellagio, unde te poti plimba pe stradutele pietruite si aglomerate, prin parc sau pe ponton. (Foto 19, 20, 21)
 Foto 19

Foto 20

Foto 21
Desi nu am vizitat decat 2 sate, a fost suficient sa ma indragostesc de loc, si sa vreau sa revin. Am petrecut o zi superba, motiv pentru care te indemn si pe tine, daca ajungi in nordul Italiei, sa nu il ratezi!